مقاله

انواع شناخت

انواع شناخت     شناخت­ هاى پنجگانه، شناخت کشفى و شهودى (اشراقى) است. از بین شناخت هاى علمى «تجربى»، عقلى، تعبدى، فطرى و شهودى، این قسم اخیر از شناخت­ ها معتبر محسوب …

Read More »

بدعت در لغت و اصطلاح

بدعت در لغت و اصطلاح       براى آن که واژه بدعت بهتر معنا بشود ناگزیر، باید به کتب لغت مراجعه کرد و آن را به صورت اصولى بررسى نمود. …

Read More »

عالم ربانی

عالم ربانی     عالم ربانى آن کسى است که هم ارتباط با رب داشته باشد و هم ارتباط با مربوب. در واقع رابط بین رب و مربوب را عالم ربانى …

Read More »

توکل

 توکل     واگذاری مطلق و محض تمام امورات زندگی انسان، به خداوند را «توکل» می‌نامند. اگر انسان به حقیقت معنا، بتواند بهترین وکیل را برای خود بگیرد ـ که خداوند …

Read More »

اخلاص

اخلاص       خالص و بی پیرایه نمودن نیات و اعمال، تنها برای خداوند سبب می‌شود، شیطان از گمراه نمودن انسان و تسلط بر او ناتوان گردد. اخلاص، کیمیایی است …

Read More »

ذکر

ذکر     ذکر که واژه‌ای عربی است در زبان فارسی به معنای «یاد» آمده است که ضد آن را «نسیان و غفلت» می‌دانند. قرشی می‌نویسد: «ذکر، در دارای مشتقات و …

Read More »

زکات از نظر اسلام چه جایگاهی دارد؟

زکات از نظر اسلام چه جایگاهی دارد؟     در تعریف زکات نوشته‌اند که (صَدَقَهٌ مُتِعَلَقَهٌ بِالنِّصَابِ بِالاِصَالَهِ) زکات صدقه‌ای است که مربوط به نصاب است و از ناحیه شرع معین …

Read More »

آیا برای ایمان آوردن باید مکان خاصی وجود داشته باشد؟ اگر غیر از یک مکان خاص، کسی ایمان بیاورد ایمان حقیقی و واقعی در قلب او رسوخ نمی‌کند؟

    آیا برای ایمان آوردن باید مکان خاصی وجود داشته باشد؟ اگر غیر از یک مکان خاص، کسی ایمان بیاورد ایمان حقیقی و واقعی در قلب او رسوخ نمی‌کند؟     …

Read More »

در تعبیر برخی از بزرگان؛ گاه اسلام (مسلمان) شنیده می‌شود و گاه ایمان (مؤمن)؛ که هر دو تعبیر هم در قرآن و روایات آمده است. آیا بین ایمان و اسلام فرقی هست ؟

    در تعبیر برخی از بزرگان؛ گاه اسلام (مسلمان) شنیده می‌شود و گاه ایمان (مؤمن)؛ که هر دو تعبیر هم در قرآن و روایات آمده است. آیا بین ایمان و …

Read More »

اگر برای نیاز مالی از دین و یا فرقه‌ای پولی بگیریم، یا تأمین مان کنند اما حقیقتاً اعتقادمان برنگردد و همان شیعه اثنی عشری بمانیم و تنها برای رفع مشکل مالی بگوییم که دین و فرقه‌مان را عوض کردیم از نظر اسلام اشکال دارد؟ و آیا خوردن این پول حرام است؟

    اگر برای نیاز مالی از دین و یا فرقه‌ای پولی بگیریم، یا تأمین مان کنند اما حقیقتاً اعتقادمان برنگردد و همان شیعه اثنی عشری بمانیم و تنها برای رفع …

Read More »
error:
رفتن به نوار ابزار